Hanne Lynge Biografi 1

27/07/2020

l

Hanne Lynge

Hanne Lynge født i 1963 i Gauerslund mellem Vejle og Fredericia. Hendes skolegang startede i Gauerslund skole, men successen var blandet, så de sidste 3 år gik hun på privatskolen Kirstine Seligmann i Vejle, inden hun tog HF på Rødkilde gymnasium ligeledes i Vejle. 

De unge år blev brugt i en hesteverden, hvor hun allerede som 16-årig begyndte at undervise i ridning, hvilket fik hende til at runde Herning rideskole et års tid. Som 22-årig flyttede hun til Odense for at læse til socialrådgiver. Her blev hendes hesteinteresse midlertidigt afbrudt af sang og musik. Hestene kom dog tilbage i Hannes liv, men uden at musikken blev skubbet væk. Det blev et parløb med CD-udgivelser og konkurrenceridning, hvor udgivelserne til stadighed rullede og ridningen kulminerede med dressur på højt plan med Prix Sankt George i 2018.

Som 28 årig tog Hanne til Irland som backpacker et halvt års tid, efter 3 års arbejde som socialrådgiver på et misbrugscenter i Odense for unge. Hun rejste alene og levede af at spille på gaden. Turen og aleneheden gav så mange indtryk der skulle bearbejdes og ud af denne proces kom en bunke sange, som dannede grundlag for den første CD udgivelse i 1995. På dette tidspunkt var det meget svært at få hul igennem til pladeselskaberne, så Hanne besluttede som en af de første i landet, at lave sit eget pladeselskab. Det var helt uhørt dengang, men i dag er det helt normalt.

Op gennem 90erne og det næste årti fyldte musikken og koncerterne meget og Hanne spillede på alt fra Midtfyns festivallen, Langelands festivallen over lokale koncerter rundt om i landet til små hyggelige fødselsdage og cafejobs. 

Midt i 90erne stiftede hun bekendtskab med Catrine Sadolin’s løsning af stemmeproblemer som de mange jobs til tider medførte. Hanne er nysgerrig og fordybende af natur, så når der er noget hun ”falder for” går hun langt ind i stoffet for at forstå det til fulde. Og når hun får åbenbaringer vil hun gerne dele ud af det, så andre får samme glæde, så det var nærlæggende at begynde at undervise andre, der havde de samme problemer, som hun selv havde haft. Det startede en foreløbig 25-årig karriere som sanglærer, der har ført hende gennem tider som timeansat sanglærer, initiativtager til Sang, musik, dans og teaterskolen SAGA (forløber til Flow i Odense) og som selvstændig fra år 2001 med Odense Sang&Stemme Akademi.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Share This